Ziggo Sport slaat slag met exclusieve rechten op alle Europese clubvoetbaltoernooien

Het Europees voetbal is vanaf de zomer van 2024 exclusief te zien bij Ziggo. De zender maakte donderdag bekend alle uitzendrechten van de Champions League, Europa League en Conference League te hebben gekocht. 

De Europese toernooien krijgen vanaf dat seizoen een nieuw format. Meer duels voor Sierd de Vos om te verslaan. De Champions League is momenteel naast Ziggo ook bij RTL 7 te zien. De Europa League en Conference League worden dit seizoen uitgezonden door Veronica en betaalzender ESPN. Daaraan verandert de komende anderhalf jaar nog niets. Daarna is het de beurt aan Ziggo Sport. 

De aankoop van de rechten van het populaire Europees voetbal kan als een vlucht naar voren van Ziggo worden beschouwd. De zender zond tot een jaar geleden Formule 1 uit, maar deze populaire sport is naar Viaplay verhuisd. Sindsdien trok Ziggo veel minder kijkers. Het is vooral een dreun voor ESPN. Die hebben in 2024/2025 nog één seizoen de Eredivisie en de Amerikaanse Sporten. Na de zomer van 2025 kan het wel eens gedaan zijn met ESPN als ook de rechten voor de Eredivisie onder de hamer gaan. 

De komende maanden werkt Ziggo Sport de programmering verder uit. Alle voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs zijn voor iedereen in Nederland in ieder geval gratis te streamen via de Ziggo GO-app. Ziggo-klanten kunnen de belangrijkste wedstrijden bovendien ook zien op kanaal 14. Hoeveel Ziggo Sport betaalt voor de rechten is niet bekend gemaakt. Chris Woerts schatte het bij Veronica Inside op zo'n 25 miljoen euro per seizoen. 

Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport, weet als geen ander hoe hij sport in alle huiskamers moet brengen, of het nu autoracen, Nederlandse topsport of internationaal topvoetbal is. Hij is blij dat het is gelukt om de rechten van de UEFA te verwerven: “Voor Ziggo Sport is dit een belangrijke stap. De beste sportcontent hoort op de grootste sportzender van Nederland, vinden we. Ons trackrecord, jarenlange partnership met de UEFA en liefde voor voetbal zorgen ervoor dat je voor UEFA clubvoetbal voortaan bij Ziggo Sport terecht kunt.”