Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 45

Het langverwachte vervolg op Black Panther is vanaf deze week te zien, dus veel andere releases kent deze week niet echt. We nemen ze toch even met je door.

Black Panther: Wakanda Forever

In dit vervolg op Black Panther strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong'o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen. In de film wordt Namor geïntroduceerd, Koning van een onderzeese natie. Hij wordt gespeeld door Tenoch Huerta.

Casa Coco

De Rotterdamse Pleun runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. De Rotterdammers uit haar eigen kennissenkring komen graag langs voor een heerlijke vakantie met elkaar. Dit najaar ook Pleun’s jeugdliefde Toon die, nadat zijn vrouw heeft aangekondigd van hem te willen scheiden, met een bevriend echtpaar mee komt om zijn problemen onder de Antilliaanse zon te doen vergeten. De twee ex-geliefden hebben elkaar jaren niet gezien. Doordat Pleun uit het niets 50 jaar geleden Toon verliet en naar Bonaire vertrok, valt Toon van het ene probleem weer terug in het andere. Vinden de twee jeugdliefdes elkaar weer terug onder de Caribische zon?

Girls, Girls, Girls (Tytöt tytöt tytöt)

Het is vrijdagavond en net als iedere andere vrijdagavond proberen beste vriendinnen Rönkkö en Mimmi de duisternis van de Finse winter te bedwingen met een onstuitbare lust voor leven en liefde. Met haar eigenzinnige humor valt Rönkkö op ieder feestje op en heeft ze geen moeite om de aandacht van de jongens te trekken. Maar hoe zet je verlangen om in vervulling? Als Mimmi haar geduld verliest, kun je wel eens aan de verkeerde kant van haar hockeystick terechtkomen, maar als ze verliefd wordt op de elegante kunstschaatsster Emma lijkt het leven opeens helder en makkelijk.

Holy Spider

Holy Spider is een onconventionele thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse seriemoordenaar 'de spider killer'. Prijswinnend regisseur Ali Abbasi (Gräns) weet op overtuigende wijze een spannend drama te combineren met inzicht in de Iraanse samenleving en de positie van vrouwen. Journalist Rahimi (Zar Amir Ebrahimi) arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico's om toch achter de identiteit van de 'spider killer' te komen. Religieuze overtuiging, gebrek aan emancipatie en een gewelddadig verleden kunnen een monster creëren. Rahimi ziet als enige de waarheid.

The Son

Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate (Laura Dern). Zijn vader Peter (Hugh Jackman) en diens nieuwe partner Beth (Vanessa Kirby) besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rit te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader (Anthony Hopkins) voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen?

Lees ook: Houterigheid is het echte drama van The Son