Gates Foundation doneert 1,4 miljard euro voor hulp kleine boeren in Azië en Afrika

Ter gelegenheid van de wereldklimaatconferentie heeft de particuliere Bill and Melinda Gates Foundation 1,4 miljard euro toegezegd om kleine boeren in Afrika en Azië te steunen.

Het geld is bestemd voor innovatie om boeren te helpen tijdens extreme droogte, hittegolven en overstromingen, volgens een verklaring. Het bedrag wordt in de komende vier jaar uitbetaald. In zijn toespraak riep de voormalige Amerikaanse vice-president Gore op tot het vrijmaken van enorme hoeveelheden particulier kapitaal om de transitie naar schone energie te financieren. Er zijn biljoenen, niet miljarden, nodig om de transformatie tot stand te brengen, benadrukte Gore.

Op de VN-klimaatconferentie zullen meer dan 190 landen in Sharm el-Sheikh, Egypte, twee weken lang onderhandelen over de uitvoering van het klimaatakkoord van Parijs en over de financiële steun voor landen die in zwaar worden getroffen door klimaatverandering. Staatshoofden en regeringsleiders zullen vandaag en morgen de afgevaardigden toespreken.