Uitslag Cambuur - NEC

NEC heeft vrijdagavond eindelijk nog eens kunnen winnen. Tegen Cambuur Leeuwarden werd het in Friesland met 0-1 gewonnen dankzij een prachtig afstandsschot van Lasse Schöne.

Lasse Schöne zorgde aan het einde van de eerste helft voor de enige treffer van de avond. In zijn 400ste eredivisiewedstrijd knalde de Deense middenvelder zijn ploeg NEC op voorsprong met een afstandsschot in de kruising. Cambuur was voor de treffer het meest dreigend maar kansen van Silvester van der Water, Mitchel Paulissen en Michael Breij werden niet benut.

In de tweede helft liet NEC na om de wedstrijd te beslissen, waardoor het lang spannend bleef in Friesland en een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een goede kans op de gelijkmaker, maar die werd gemist door Jamie Jacobs, waardoor NEC de drie punten mee naar Nijmegen nam.

Voor NEC was het de eerste overwinning sinds 14 augustus. Toen won het van Volendam. Door de zege stijgt NEC naar de tiende plaats en blijft Cambuur staan op een zorgelijke zestiende plaats.