FOK! Wat een weer: nieuw datum-warmterecord, zacht herfst weer houdt aan

herfstbanner

Voor de tweede dag op rij kunnen we een datum-warmterecord noteren. Om 13:00 uur werd het in Maastricht 22,6 graden. Uiteindelijk heeft Eindhoven het stokje van Maastricht overgenomen daar werd het zaterdag 24,6 graden. Om van een officieel datum-warmterecord te spreken moest het in De Bilt zaterdag warmer worden dan 19,7 graden, om 14:10 uur  werd er 19,8 graden gemeten. Dat is het zesde officiële datum-warmterecord van dit jaar, tegenover slechts één kouderecord. Uiteindelijk steeg de temperatuur in De Bilt nog door naar 21,1 graden.

Na dit weekeinde komt er een einde aan dit zeer zachte herfstweer en zal de temperatuur stapsgewijs dalen. Tot en met woensdag is het nog zacht met 16 tot 18 graden, maar van recordhoge temperaturen is dan geen sprake meer. Na woensdag keren we terug naar 'normale' waarden voor begin november en zakt het kwik richting 12 graden.

Vanochtend is het licht bewolkt en droog. Er staat weinig wind, aan zee staat een matige wind uit het zuiden.

Vanmiddag schijnt op veel plaatsen de zon, maar van het westen uit komt er bewolking. Het blijft droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 17°C op de Wadden en plaatselijk 22°C in het zuidoosten. Er staat weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind uit het zuiden. De wind neemt in het zuiden en westen toe naar matig en waait daar dan uit het zuidwesten tot westen.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Van het westen uit klaart het op. Het blijft vrijwel overal droog. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind uit het westen. (Bron: KNMI)

Zijn dit fuweelpootjes in het Reichswald? (Foto:qltel)
Zijn dit fuweelpootjes in het Reichswald? (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!