FOK! Wat een weer: recordwarmte in oktober, het zomerweer blijft nog even

herfstbanner

Het is vandaag de warmste 28 oktober ooit gemeten. Om 12.40 uur werd het in Maastricht 22,8 graden, in De Bilt kwam de temperatuur ook boven de 20 graden in de loop van de dag. Uiteindelijk liep het kwik in Maastricht op tot 23,5 graden.

Het oude landelijke record werd ook in Maastricht gemeten: 22,5 graden in 2005. Het oude officïele record in De Bilt was 19,4 graden in 2005.

Het warme weer houdt nog even aan. Vanaf dinsdag is er een toenemende kans op neerslag en  zal de temperatuur geleidelijk dalen naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

Waarschuwing: In het noorden (Groningen, Friesland en Drente) geldt code geel wegens dichte mist.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en in het noorden komt eerst (dichte) mist voor. De mist lost in de loop van de ochtend geleidelijk op. Het blijft vrijwel overal droog. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Vanmiddag is het droog en breekt van het zuiden uit de zon vaker door. Het wordt opnieuw warm tot zeer warm, met maximumtemperaturen van 17°C op de Waddeneilanden tot plaatselijk 25°C in Limburg. De wind is zuidoost en is matig.

Vanavond zijn er in het zuiden opklaringen, elders is nog wat bewolking aanwezig. De wind uit het zuiden blijft langs de kust matig, landinwaarts staat er weinig wind. (Bron: KNMI)

Pronte paddenstoel in het Reichswald bij Kranenburg ((Foto: Qltel)
Pronte paddenstoel in het Reichswald bij Kranenburg (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!