Ajax uitgeschakeld in Champions League na 0-3 verlies tegen Liverpool

Ajax is uitgeschakeld in de Champions League. Tegen Liverpool verloren de Amsterdammers met 0-3 van de Engelse ploeg.

Ajax moest met twee goals verschil winnen van Liverpool om nog een klein kansje te houden om de volgende ronde van Champions League te halen. De Amsterdammers begonnen ook goed aan de wedstrijd tegen Liverpool. Na twee minuten kreeg Steven Berghuis een uitstekende kans om de score te openen, maar de inzet van de middenvelder ging op de paal. Daarna kreeg Berghuis nog een goede schietkans en ook Dusan Tadic kreeg een uitstekende mogelijkheid om de score te openen.

Maar het doelpunt viel vlak voor rust aan de andere kant. Jorge Sanchez verspeelde de bal, waarna Mohamed Salah werd vrijgespeeld en makkelijk de 0-1 op het scorebord zette. Na rust wist Liverpool nog twee keer snel te scoren. Eerst kopte Darwin Núñez binnen vanuit een corner en niet veel later zorgde Harvey Elliott voor de 0-3.

Liverpool speelde vervolgens de wedstrijd makkelijk uit zonder zich bovenmatig in te spannen, waardoor het 0-3 bleef in de Johan Cruijff Arena. Ajax speelt volgende week nog wel het uitduel tegen Rangers FC.