Uitslag Cambuur - FC Twente

FC Twente heeft in een matig duel met 0-1 gewonnen van Cambuur Leeuwarden. In Friesland werd Ricky van Wolfswinkel de matchwinner nadat hij in de 97ste minuut een strafschop benutte.

Vooraf stond het duel in het teken van Henk de Jong. De ex-trainer van Cambuur moest eerder deze week stoppen vanwege gezondheidsredenen. In de wedstrijd tegen Twente begonnen de Friezen ook goed en in de eerste minuut was de thuisploeg ook dicht bij de openingstreffer via Silvester van der Water, die de bal maar hoefde in te tikken, alleen hij faalde.

Daarna was het vooral matig om naar te kijken en leek het 0-0 te worden in Friesland, al werd FC Twente gedurende de wedstrijd wel wat beter. Diep in blessuretijd ging de bal op de stip na een handsbal van Doke Schmidt, waarna Ricky Van Wolfswinkel de 0-1 tegen de touwen schoot.

Door de zege staat FC Twente stevig op de vijfde plaats met 22 punten. Cambuur staat in de stand op de zestiende plaats met acht punten.