Verstappen snelste in vrije trainingen Austin

Max Verstappen heeft de snelste tijd gereden in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander klokte een tijd van 1.35,825 waarmee hij flink sneller was dan de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz. Dat duo voerde in de eerste trainingen nog de boventoon.

Sainz was in de eerste training de snelste met een tijd van 1.36,857 in een training waarin maar liefst vier nieuwe coureurs in actie kwamen. Ferrari zette Robert Shwartzman in, Alfa Romeo kwam met Theo Pourchaire, McLaren met Alex Palou en Williams met Logan Sargeant. Voor Haas reed oudgediende Antonio Giovinazzi, maar de Italiaan gleed al snel de banden in en maakte zo geen reclame voor zichzelf.

In de tweede sessie klokte Leclerc met een 1.36,810 de snelste tijd. In de sessie werden voornamelijk de 2023-banden van Pirelli getest, waardoor bijna geen enkele coureur voor de snelste tijd ging. Hierdoor was de uitslag van de sessie niet representatief voor de rest van het weekend.

Verstappen zetten in de laatste training al snel de toon en dook in de slotminuten onder de snelste tijd van Leclerc. De Monegask wist op dat moment al dat hij de race in de achterhoede moet aanvangen vanwege een gridstraf. Sainz en Sergio Perez volgden op plek drie en vier. Mick Schumacher stond met technische problemen lange tijd in de pits van Haas, terwijl ook Guanyu Zhou met de Alfa Romeo er niet goed bij zat.