Dominants zijn de Eikons in Final Fantasy XVI

Square Enix heeft vandaag een nieuwe trailer uitgebracht voor Final Fantasy XVI. De trailer, genaamd 'Ambition', toont spelers meer van het achtergrondverhaal van de game, inclusief het rijk Valisthea en de vele personages die ze in de game zullen ontmoeten.

Final Fantasy XVI brengt on naar het rijk Valisthea, waar Eikons leven. Deze sterke en dodelijke wezens huizen in Dominants – een enkele man of vrouw die is gezegend met het vermogen om de kracht van zo’n Eikon te kunnen gebruiken. Het verhaal volgt Clive Rosfield, een jongeman die zich heeft toegelegd op de zwaardvechtkunst en ook wel de First Shield of Rosaria wordt genoemd, die de opdracht krijgt om te waken over zijn jongere broer Joshua - de Dominant van de Phoenix. Maar dan zetten onvoorziene gebeurtenissen Clive op een duistere en gevaarlijke weg naar wraak.

Het ontwikkelteam heeft ook nieuwe commentaren gepost waarin ze hun voornemen uitspreken om spelers van over de hele wereld een onvergetelijke ervaring te bezorgen. "Ik ben blij dat onze nieuwste trailer, Ambition, nu live is", zei Naoki Yoshida, producer van Final Fantasy XVI. "In plaats van dat we focussen op de actie, zoals bij onze vorige onthulling, willen we de wereld dit keer meer laten zien van het achtergrondverhaal van Final Fantasy XVI en de rijke cast aan personages – met name de Dominants.”

"Aangezien de game dichterbij zijn voltooiing komt, heeft het team nu alle aandacht gericht op het gladstrijken van foutjes en de laatste aanpassingen", zei Hiroshi Takai, director, Final Fantasy XVI. "Alle onderdelen komen nu samen in iets dat werkelijk bijzonder belooft te worden."

Final Fantasy XVI is een standalone single-player action RPG die in de zomer van 2023 zal verschijnen voor de PlayStation 5.