De volgende generatie van De Sims is in ontwikkeling

Maxis liet fans alvast wat zien van de volgende generatie van De Sims, met als werktitel Project Rene. De titel 'Project Rene' werd gekozen vanwege het feit dat deze doet denken aan woorden als 'renewal' (vernieuwing), 'renaissance' en 'rebirth' (wedergeboorte). Het weerspiegelt de hernieuwde inzet van de ontwikkelaar voor de zonnige toekomst van De Sims.

Het spel blijft trouw aan wat De Sims altijd is geweest, maar duikt dieper in de manier waarop Sims denken en zich gedragen. Het geeft een nieuwe draai aan De Sims, met nog meer manieren om te spelen, hulpmiddelen om creativiteit aan te moedigen en de mogelijkheid om betekenisvolle verhalen te vertellen. Met Project Rene kunnen spelers alleen spelen of samenwerken met anderen, en ze kunnen hun spel spelen op alle ondersteunde apparaten.

"De Sims is al vanaf het begin bepalend voor het genre levenssimulatie en is blijven groeien tot een ongelooflijk platform voor creativiteit en zelfexpressie", zegt Lyndsay Pearson, Vice President of Franchise Creative voor De Sims. "De komende jaren gaan we werken aan het volgende spel en creatief platform, momenteel getiteld Project Rene, en die ontdekkingsreis begint vandaag. We bouwen voort op dezelfde basis die De Sims voor generaties spelers zo aansprekend heeft gemaakt, en we verleggen grenzen om nieuwe ervaringen te creëren. Naarmate de ontwikkeling van het spel vordert, kunnen we jullie nog veel meer vertellen."

In onderstaande stream zie je net voor 28 minuten de early concepts van Project Rene.