Bokser Wilder terug met gigantische knockout

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, om te beginnen naar New York. In het Barclays Center maakte voormalig zwaargewichtkampioen Deontay Wilder (42-2) op geweldige wijze zijn comeback: de Bronze Bomber ramde de Fin Robert Helenius (31-3) met een gigantische stoot knockout in de eerste ronde.

Eveneens in New York vochten Caleb Plant (21-1) en Anthony Dirrell (34-2) in het supermiddengewicht om een plek in de volgende WBC-wereldtitelstrijd. Dat ging er de nodige ronden stevig aan toe, maar uiteindelijk was het Plant die in de negende ronde toe kon slaan: met een joekel van een stoot mepte Plant, die een klein jaar geleden zijn wereldtitels verloor aan Canelo Alvarez, Dirrell knockout.

In het lichtgewicht vochten Devin Haney (28-0) en George Kambosos (20-1) tegen elkaar om de WBA Super-, IBF-, WBO-, WBC- en The Ring wereldtitels. In juni was Haney over twaalf ronden al de beste en de rematch, ook gehouden in Melbourne, leverde geen ander beeld op: Haney domineerde en werd door alle drie juryleden ruimschoots tot winnaar benoemd.