Uitslag AZ -Feyenoord

Feyenoord heeft in Alkmaar de topper tegen AZ met 1-3 gewonnen. Voor AZ betekende dat de eerste nederlaag van het seizoen en door het verlies is de ploeg ook de koppositie kwijt aan PSV, die eerder op de dag wonnen van Utrecht.

In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen, waarna Jens Odgaard AZ in de 26ste minuut op voorsprong zette. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het alweer gelijk nadat Orkun Kökçü vanaf elf meter de 1-1 op het scorebord neerzette.

Na rust had Feyenoord de meeste controle over het duel en de Rotterdammers zou ook de voorsprong pakken, maar daarbij had het wel de hulp van de AZ-doelman voor nodig. Op een inzet van Sebastian Szymanski ging Hobie Verhulst in de fout en werd het 1-2 voor Feyenoord. Acht minuten voor tijd besliste Danilo met een prachtig afstandsschot de wedstrijd.