Lopez domineert Moto2-race AustraliŰ, Ogura nieuwe WK-leider na val Fernandez

Op het fraaie Phillip Island is de Grand Prix van Australië in de Moto2 verreden. Dat werd bepaald niet de spannendste race ooit, maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken op het na drie jaar teruggekeerde circuit.

Fermin Aldeguer had de poleposition in handen, met Augusto Fernandez en Alonso Lopez naast zich en Tony Arbolino, Aron Canet en Celestino Vietti erachter - Bo Bendsneyder vertrok vanaf de zeventiende plek, Zonta van den Goorbergh had in de vrije trainingen zijn pols gebroken en kon niet van start gaan.

Lopez kende een topstart en nam de leiding, hoewel hij vanwege een akkefietje in de trainingen nog wel een long lap-penalty moest pakken. Aldeguer volgde, voor Fernandez, Arbolino en Pedro Acosta. Ook na zijn penalty had Lopez de leiding ruimschoots in handen, Aldeguer voerde het groepje achtervolgers aan.

Na dik zeven ronden ging Arbolino vanuit de achtervolgende groep onderuit, waarna er al snel nog maar twee achtervolgers over waren: Acosta en Fernandez, hoewel Lopez nog altijd uit bleef lopen. Voor WK-leider Fernandez ging het toch fout: hij gleed uit het niks onderuit, waardoor titelrivaal Ai Ogura ondanks een wat matige race alle kans had de leiding in de titelstrijd over te nemen.

Ook aan het einde van de race hield Lopez het bijzonder goed vol en op de Boscoscuro pakte hij een zeer overtuigende zege. Acosta werd tweede, Jake Dixon completeerde het podium, voor Aldeguer en de verrassende Manuel Gonzalez. Bendsneyder finishte op een keurige tiende plek, voor Ogura, die de leiding in het WK pakte.