Verstappen: "Kampioenschap was mogelijk na GP Frankrijk"

Met nog vier wedstrijden te gaan is Max Verstappen reeds tot wereldkampioen gekroond. Deze combinatie van mens en machine bleek dit seizoen superieur te zijn ten opzichte van Charles Leclerc en Ferrari. Volgens de Nederlander werd het op het Circuit Paul Ricard duidelijk dat ze een kampioenschap hadden te verliezen.

De Red Bull-coureur ging er tijdens de Grand Prix van Frankrijk met de overwinning vandoor nadat concurrent Leclerc zijn wagen in de bandenstapels parkeerde. De Monegask viel al eerder vanuit leidende positie uit in Spanje en Azerbeidzjan door technische malheur, maar had deze blunder aan zichzelf te danken. Verstappen kon hierdoor zijn leiding in het kampioenschap verstevigen met 63 punten.

"Het moment dat ik dacht dat we het kampioenschap gingen binnenhalen was na Paul Ricard", zo reflecteert de Nederlander. "Onze voorsprong werd inmiddels vrij groot. Onze wagen was vrij competitief, en ook al verwachtten we dat het vrij spannend met Ferrari zou worden, we wisten dat we deze voorsprong niet meer weg mochten geven".

Het winnen van de Grand Prix van Frankrijk resulteerde in een ontketende Verstappen door vijf opeenvolgende wedstrijden op zijn naam te schrijven en hierdoor de kampioenschapsbeker met één hand vast te pakken. Prachtige inhaalraces zaten hier tussen, zoals de overwinning op de Hungaroring na het starten vanaf P10. Verstappen zijn favoriet is echter de Grand Prix van België, waarbij hij vanaf P14 binnen mum van tijd naar de kop reed en de wedstrijd domineerde. "De overwinning op Spa Francorchamps was het hoogtepunt, want dat was complete dominantie. Dit soort weekenden heb je maar zelden. Het was vrij bizar, en vrij speciaal".

Verstappen kroonde zich tot wereldkampioen na een ijzersterk seizoen (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen kroonde zich tot wereldkampioen na een ijzersterk seizoen (Getty Images / Red Bull Content Pool)