NFL: Chiefs winnen zinderende strijd met Raiders, Giants kloppen Packers in Londen

Ook de vijfde week van de NFL is weer voorbij en ook nu stond er weer een wedstrijd op het programma buiten de grenzen van het Amerikaanse kampioenschap. In het stadion van Tottenham Hotspur in Londen namen de Green Bay Packers het op tegen de New York Giants.

Green Bay Packers - New York Giants
Dankzij een field goal van Mason Crosby en een korte touchdown pass van Aaron Rodgers op Allen Lazard kwamen de Packers op 10-0, kicker Graham Gano van de Giants deed wat terug. Rodgers bediende Marcedes Lewis over 2 yards voor een 17-3 voorsprong, maar vervolgens begon de comeback van de Giants.

Daniel Bellinger werkte een 2-yard touchdown binnen, beide teams raakten een field goal: 20-13 na het derde kwart. Vroeg in het vierde kwart scoorde Gary Brightwell vanaf 2 yards, een paar minuten later deed Saquon Barkley dat ook: 20-27, een safety voor Jamie Gillan bracht de eindstand op 22-27.

Kansas City Chiefs - Las Vegas Raiders
De Raiders begonnen lekker: Derek Carr bediende Davante Adams voor een heerlijke 58-yard touchdown. In het tweede kwart vergrootte Josh Jacobs met een korte touchdown de voorsprong, Daniel Carlson trapte ook nog eens raak: 0-17. Dankzij een korte pass van Chiefs-quarterback Patrick Mahomes op Travis Kelce kwamen ook de Chiefs op het scorebord: 7-17.

Carlson en Chiefs-kicker Matthew Wright trapten beiden van flinke afstand raak voor 10-20 bij de rust, waarna de thuisploeg op gang kwam. In het derde kwart bereikte Mahomes Kelce nog eens twee keer voor een touchdown en een 24-20 voorsprong, waarna Carlson raak trapte voor de Raiders.

De tandem Mahomes-Kelce was echter nog niet uitgewerkt: halverwege het vierde kwart was het nog eens raak en kwam 30-23 op de scoreborden. Carr wist Adams nog een keer te bereiken voor een heerlijk lange touchdown over 48 yards, maar de Chiefs hielden in de slotminuten stand en wonnen met 30-29.