Van Empel verslaat Alvarado en Brand in eerste wereldbeker veldrijden van het seizoen

Fem van Empel heeft de eerste wereldbeker in het veldrijden gewonnen. In het Amerikaanse Waterloo was de 20-jarige Nederlandse de beste voor Ceylin Alvarado en Lucinda Brand.

Europees kampioene Brand kende in Waterloo een slechte start en na de eerste ronde had ze een achterstand van tien seconden op een kopgroepje van vijf met alleen maar Nederlandse veldrijdsters. Na anderhalve ronde vond Brand daar de aansluiting, waar vooral Van Empel het tempo bepaalde.

Van Empel trok meermaals door, maar liet het daarna ook weer stilvallen, waardoor het tot de slotronde spannend bleef tussen de Nederlandse veldrijdsters. In de slotronde nam Brand het initiatief en probeerde daar het verschil te maken, maar Van Empel zat strak op het wiel en ging daar ook meermaals voorbij. Na een nieuwe versnelling van Van Empel moest Brand passen. Alvarado kon nog wel mee in het wiel van de 20-jarige Nederlandse, waardoor een sprint de beslissing moest brengen en daarin was Van Empel net te snel voor Alvarado. Brand werd op negen seconden derde. 

Results powered by FirstCycling.com