Uitslag Sparta - FC Emmen

Sparta Rotterdam heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen gewonnen. In Rotterdam won de thuisploeg met 3-1 en door de zege stijgen ze daarmee naar de zesde plaats.

Sparta kent een goed seizoen en ook vanavond begon de ploeg van Maurice Steijn goed aan de wedstrijd. Na dertien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Vito van Crooij. Emmen kon weinig afdwingen in de eerste helft, waarna Emmen in de tweede helft na de nodige wissels beter voor de dag kwam.

Na zes minuten in de tweede helft zorgde Ole Romeny voor de gelijkmaker, dat was voor Emmen het eerste doelpunt in 276 minuten. Met nog twintig minuten te spelen kwam Emmen met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Miguel Araujo. Sparta leek na tien minuten te profiteren na een doelpunt van Van Crooij, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Toch kwam Sparta niet snel daarna toch op voorsprong dankzij verdediger Bart Vriends die uit een corner raak kopte. Emmen ging op zoek naar de gelijkmaker en leek in blessuretijd die ook te maken, maar de treffer van Romeny werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant maakte Mario Engels de 3-1 en daarmee bleven de drie punten in Rotterdam. Dankzij de winst stijgt Sparta naar de zesde plaats in de eredivisie, terwijl Emmen op plek zeventien blijft staan.