De Vries racet voor AlphaTauri in 2023, Gasly naar Alpine

De geruchten hingen al een tijdje vrij stevig in de lucht, maar nu is het dan ook officieel: Formule 1-coureur Pierre Gasly vertrekt na dit seizoen bij AlphaTauri en gaat racen bij Alpine, terwijl zijn stoeltje opgevuld wordt door niemand minder dan Nyck de Vries.

Gasly debuteerde in 2017 bij het toenmalige Scuderia Toro Rosso en reed vervolgens in de eerste helft van 2019 bij Red Bull Racing. Dat ging zeker niet slecht, maar ook niet geweldig, en hij keerde weer terug bij Toro Rosso, waar hij in Brazilië een fraaie tweede plek pakte.

In 2020 liet hij regelmatig zien wat hij kan, met onder meer een prachtige zege in Italië, terwijl hij vorig jaar in Azerbeidzjan een derde plek pakte en met een zeer consistent seizoen als negende eindigde in het WK. Dit jaar gaat het iets minder lekker, maar volgend jaar mag Gasly zijn kunstjes dus bij Alpine vertonen, naast Esteban Ocon.

Bij AlphaTauri komt zo een plekje vrij naast Yuki Tsunoda, en dat stoeltje wordt - zoals de geruchtenmolen al deed vermoeden - opgevuld door Nyck de Vries. De 27-jarige Nederlander heeft al een indrukwekkende carrière, met titels in de Eurocup Formule Renault 2.0 (2014), Formule 2 (2019) en Formule E (2020-21).

De Vries debuteerde onlangs in Italië in de Formule 1, toen hij bij Williams de door een blindedarmontsteking getroffen Alexander Albon mocht vervangen. Dat deed hij bijzonder goed: De Vries finishte als negende. Ook reed hij al wat vrije trainingen voor Williams, Mercedes en Aston Martin.