Verstappen 6e en 3e in natte trainingen Japan

De eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan zijn behoorlijk nat verlopen. Op het circuit van Suzuka regende het tijdens beide trainingen goed door, terwijl voor zaterdag tijdens de kwalificatie juist droog weer wordt verwacht.

In de eerste training was Fernando Alonso zowaar de snelste van allemaal. De Spanjaard bleef met zijn Alpine landgenoot Carlos Sainz in de Ferrari een ruime drie tienden voor, verder zat alleen Charles Leclerc in de andere Ferrari in de buurt van de tweevoudig wereldkampioen. Max Verstappen was de eerste die het op de intermediates probeerde, maar dat ging niet fantastisch: op een ruime seconde noteerde hij de zesde tijd, voor Mick Schumacher, die vervolgens crashte en training twee moest missen.

In die tweede training was het Mercedes dat de boel na een moeizaam begin van de dag goed op orde had. George Russell noteerde de snelste tijd en teamgenoot Lewis Hamilton was de enige die bij hem in de buurt bleef. Verstappen en teamgenoot Sergio Perez waren op bijna negen tienden de enige die nog binnen een seconde bleven, Leclerc had het zwaar en kwam niet verder dan de elfde plek op het natte Japanse asfalt.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden. De derde vrije training begint zaterdagochtend (Nederlandse tijd) om 05.00 uur, drie uur later start de kwalificatie.