Beachvolleybalsters Schoon en Stam winnen Parijs; zilver voor Brouwer en Meeuwsen

Beachvolleybalsters Raisa Schoon en Katja Stam hebben op de Pro Tour het Elite 16-toernooi van Parijs gewonnen. In de finale won het Nederlandse duo met 21-16, 22-20 van Tina Graudina en Anastasija Samoilova uit Letland.

Schoon en Stam begonnen uitstekend aan de finale in Parijs. In het begin van de set nam het Nederlands duo direct vier punten voorsprong en zou die voorsprong in de eerste set niet meer weggegeven. De tweede set was het spannender tegen de Europees kampioen, maar uiteindelijk pakte ze ook set twee door te winnen met 22-20.

Bij de mannen grepen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen net naast de zege in Parijs. Tegen olympisch en wereldkampioenen Anders Mol en Christian Sorum werd er met 19-21, 18-21 verloren.

In de eerste set had het Nederlands koppel tot aan 18-18 steeds de leiding in de openingsset, waarna de Noren op het juiste moment toesloeg. In de tweede set had het duo uit Noorwegen altijd de leiding en zou ook de set pakken, waardoor Brouwer en Meeuwsen genoegen moesten nemen met het zilver in Parijs.