Uitslag FC Twente - Vitesse

Goeiedag!  

Er was gisteren nog een voetbalwedstrijd die zeker het vermelden waard is. Althans voor de fans van FC Twente. Zij zullen met een goed gevoel de rest van het weekend kunnen vieren. Voor Vitesse is er onder de nieuwe trainer Phillip Cocu nog héél wat werk aan de winkel.

Op de uitslag van 3-0 viel helemaal niets af te dingen. Twente was duidelijk een maatje te groot voor de Arnhemse club. 

In de 1e helft was het al vrij snel duidelijk dat er voor Vitesse niet veel te halen viel. Twente was de overheersende ploeg en kreeg ook een aantal kansen via Cerny. Zijn mooie trap eindigde op paal. Uiteindelijk scoorde Brenet dan toch de 1-0 in de 37e minuut. 

Na rust werd het spelbeeld niet veel anders. Twente speelde prima en Vitesse stelde daar eigenijk helemaal niets tegenover. Het was duidelijk dat de ploeg al snel het hoofd liet hangen en meer ging proberen om de schade te beperken. 

Uiteindelijk zouden er toch nog twee doelpunten vallen. Misidjan en Smal zorgde uiteindelijk voor de 3-0 eindstand. Het enige wapenfeit van Vitesse was een kans voor Frederiksen.

Twente blijft dus goed meedoen in de competitie en gezien de andere ploegen bovenin toch enigszins kwetsbaar zijn, kunnen we misschien nog heel wat leuek wedstrijden van FC Twente meemaken.

Bij Vitesse moet er nu echt wat gaan gebeuren. Het spreekt voor zich dat we geen wonderen mogen verwachten dit seizoen, maar het spelbeeld moet absoluut een stuk beter. Hopelijk slaagt Cocu daarin. Na een kleine week als trainer is het uiteraard logisch dat we hem nog niet kunnen beoordelen.