Verstappen 2e en 4e in trainingen Singapore, Hamilton en Sainz bovenaan

De vrije trainingen voor de Grand Prix van Singapore hebben voor Max Verstappen twee keer een tijd in de top-4 opgeleverd. De Nederlander, die in Singapore zijn tweede wereldtitel op rij kan pakken, noteerde een tweede en vierde tijd.

Op de Singaporese straten was Lewis Hamilton in de Mercedes het snelst: hij troefde Verstappen met 0,084 seconden af, hoewel de Brit zijn tijd wel later in de sessie - toen de baan dus sneller was - neer heeft gezet. Charles Leclerc was in de Ferrari op vier tienden goed voor de derde tijd, verder bleef alleen Verstappen's Red Bull-teamgenoot Sergio Perez binnen een seconde.

In de tweede training kon Verstappen weinig meters maken: veranderingen aan de voorwielophanging, die daarna weer ongedaan gemaakt werden, zorgden ervoor dat het bij een handvol rondjes bleef. Hij noteerde wel de vierde tijd, een dikke drie tienden achter Sainz en vlak achter diens teamgenoot Charles Leclerc en Mercedes-rijder George Russell.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden. Zaterdag volgt de derde training om 12.00 uur, drie uur later staat de kwalificatie op de planning.