Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 39

De slotfilm Bo van het Nederlands Film Festival, dat vandaag eindigt, komt deze week ook landelijk in de bioscopen. En als je die al gezien hebt is er nog van alles om uit te kiezen voor een bezoekje aan je lokale filmtheater.

Bo

Wanneer de onverschrokken Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader - een bekende trompettist - te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levan’s vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde die ze voor elkaar voelen. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap. De opbloeiende liefde tussen Bo en Levan zorgt ervoor dat ze uiteindelijk hun donkerste geheimen met elkaar durven te delen..

Smile

Nadat ze getuige is geweest van een bizar en traumatisch incident met een patiënt krijgt dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) te maken met onheilspellende gebeurtenissen die ze niet kan verklaren. Terwijl een overweldigende angst langzamerhand haar leven overneemt, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar gruwelijke nieuwe realiteit.

Beautiful Beings

Addi woont met zijn excentrieke moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli die gepest wordt, besluit hij zich over hem te ontfermen. Samen met twee van zijn kameraden verkent het kwartet hun ontluikende leven naar volwassenheid. Ze schromen niet voor agressie en geweld, maar ze leren ook over onderlinge loyaliteit en genegenheid. Als hun gedrag verder escaleert zoekt Addi naar manieren om hem en zijn vrienden terug te brengen naar een veiliger pad.

Ticket to Paradise

Oscarwinnaars George Clooney en Julia Roberts zijn weer samen te zien op het witte doek als exen die een gezamenlijke missie hebben: hun smoorverliefde dochter ervan weerhouden dezelfde fout te maken als zij ooit maakten. Ticket to Paradise is een romantische komedie over tweede kansen die verrassend kunnen uitpakken.

Escape from Brazil

Joao, een Braziliaanse politieagent, en Laila, zijn vriendin, worden beroofd en neergeschoten door een aanvaller. Ze herstellen van hun wonden en blijven lichamelijk en emotioneel metlittekens achter. Joao werkt aan een zaak van een ontvoerde vrouw, die haar man Freire helpt tijdens onderhandelingen. Eva, een jonge en rijke handelaar, worstelt om zin in het leven te vinden. Ze keert terug naar een academische carrière in Nederland, geholpen door de intellectueel John Togg. Ze doet onderzoek naar het wereldwijde herstelbeleid, in de hoop de sociaaleconomische ongelijkheid in de wereld op te lossen. Ze ontmoet Bram, een levensgenieter, en pleit voor haar optimisme over de mensheid en het liberalisme van de wereldmarkt. Tijdens hun verlovingsfeest stuurt Joao per ongeluk een bericht naar Laila, waardoor de relatie wordt beëindigd omdat ze Brazilië niet willen verlaten. Hij vecht met zijn zwager, Fabio, schiet hem neer voor de ogen van de hele familie en vlucht. Tijdens het werken met Togg wordt Eva ongepast door hem betast, protesteert en rent weg. Joao ontvoert Freire in een welvarende buurt. Hij ondervraagt hem en ontdekt dat hij cocaïnepasta heeft en beveelt de ontvoering en moord op zijn eigen vrouw. Joao bedenkt een plan om de cocaïne naar Europa te smokkelen en de politie te ontwijken voor de moord op Fabio. Togg onthult dat hij Eva's onderzoek niet langer zal helpen. Ze staat met stomheid geslagen en raakt depressief. Joao riskeert de drugs Nederland binnen te vliegen en weet zich een weg door de douane te banen. Hij verbergt het en ontvoert willekeurig Eva in haar huis. Hij ontmoet de Nederlandse drugsdealer en komt er niet uit. Ze volgen Joao naar het huis van Eva en houden beide gijzelaars vast. Joao wordt gem

Nowhere

Het eenzame bestaan van de vijftiger André wordt opgeschrikt wanneer een dakloze jongen bij hem inbreekt. Waar André hem eerst verguist, blijken ze al snel meer op elkaar te lijken dan gedacht. De twee ontwikkelen een onverwachts hechte band en helpen elkaar om hun verleden onder ogen te zien. Nowhere is een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop en familiale roots.

Femi

Wanneer de geboorte van zijn eerste kind nadert moet de 21-jarige mentaal instabiele Dennis (Yannick Jozefzoon) het verlies van zijn jonggestorven Nigeriaanse vader onder ogen komen om met zichzelf in het reine te komen.

Love, Spells and All That (Ask, Buyu vs)

Twintig jaar nadat hun affaire noodlottig eindigde, zien twee vrouwen elkaar weer tijdens een dagtocht op het charmante Turkse eiland Büyükada, waar ze voor het eerst verliefd werden. Ze proberen een oude betovering, die de een over de ander had uitgesproken, te verbreken. Het wordt een onverwachte reis door het verleden.

Napoleon: In the Name of Art

Napoleon Bonaparte (1769-1821) begreep al op jonge leeftijd de waarde van kunst en was geboeid door de schoonheid ervan. Zijn wereldwijde veroveringen gingen dan ook altijd gepaard met het vergaren, bestuderen, conserveren en in kaart brengen van kunst. Hij bracht kunstwerken van over de hele wereld naar Frankrijk vanuit zijn overtuiging dat cultuur en kunst voor iedereen toegankelijk moest zijn. De complexe relatie tussen Napoleon en kunst heeft vele tegenstrijdige verschijningsvormen. Hij gebruikte kunst en cultuur om zichzelf te legitimeren als erfgenaam van de klassieke wereld, als een instrument voor de esthetische, morele en burgerlijke opvoeding van burgers, maar kunst was ook propaganda en oorlogsbuit voor het revolutionaire Frankrijk. Oscarwinnaar Jeremy Irons neemt ons mee van de Brera Academie en Dom in Milaan, naar het Louvre in Parijs, in gezelschap van de beste internationale kunsthistorici.

Ningdu

Gevangen tussen halfgoden en massale waanzin, in een wereld van propagandabeelden, surrealistische collages en popart-animatie, worstelt Lei's familie om de roerige tijden van China van de jaren vijftig en zestig te doorstaan. Silver Bird en Rainbow Fish is een ode aan familie, herinnering en een reconstructie van familiegeschiedenis in de Geschiedenis van China.

M'n Beessie en Ik

Een documentaire over de onafscheidelijke band tussen huisdieren en hun baasjes. Een tragikomische zoektocht naar of we huisdieren nodig hebben om een gat op te vullen in ons menselijke bestaan. Want hoe leuk is het om te leven met een intelligent varken, eigenzinnige naaktkatten, een dansende hond, een spirituele naaktslak of een insta-kat en wat zegt dit eigenlijk over onszelf? In een visuele reis langs doorsnee Nederlandse huishoudens zien we hoe diverse baasjes hun leven totaal wijden aan hun huisdieren en zij een onmisbare factor zijn in hun leven.