Albon bereidt zich voor op GP van Singapore

Na het missen van de Italiaanse Grand Prix hoopt Alex Albon 'gewoon' weer aan de start te kunnen verschijnen bij de race op het Marina Bay Street Circuit. De Britse Thai moest afgelopen wedstrijd noodgedwongen aan de kant zitten wegens een blindedarmontsteking en werd vervangen door Nyck de Vries.

Na de medische ingreep ervaarde Albon complicaties en had last van ademhalingsproblemen. Deelname aan de Grand Prix van Singapore leek in gevaar te komen, zeker gezien het feit dat de baan wordt beschouwd als een van de meest fysiek uitdagende wedstrijden. Williams liet weten De Vries opnieuw te willen inzetten mits Albon niet fit genoeg bleek te zijn, maar laatstgenoemde liet weten inmiddels weer volop in training te zijn en te hopen weer in zijn bolide te kunnen springen.

"Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de berichten en steun na de Grand Prix van Italië", liet Albon weten. "Mijn voorbereiding voor Singapore is dit keer een beetje anders dan normaal, maar ik voel me goed en ik heb er alles aan gedaan om me voor te bereiden op een van de fysiek zwaarste wedstrijden op de kalender. Ik onderschat de uitdaging niet, maar ik kijk er naar vooruit om weer terug te komen en de baan op te gaan".