BMX'er Kimmann wint in Colombia, Smulders 2e

In het Colombiaanse Bogota is de eerste van vier World Cup-wedstrijden in het BMX'en aldaar gehouden. Zaterdagavond werd gestreden om de winst in de eerste van die reeks wedstrijden, waar het internationale seizoen tevens mee wordt afgesloten.

Mannen
Niek Kimmann kende een topstart en dat gaf hij niet meer uit handen: de zege was een feit, de Amerikaan Cameron Wood moest toekijken en genoegen nemen met plek twee, voor de Fransman Sylvain André. Jay Schippers en Mitchel Schotman sneuvelden in de kwartfinales, Justin Kimmann en Dave van der Burg nog een ronde eerder.

Vrouwen
Drie Nederlandse finalistes, maar op de Britse Bethany Shriever stond geen maat. De olympisch kampioene pakte de winst, hoewel Laura Smulders nog flink in de buurt kwam in de laatste meters. De Amerikaanse Alise Willoughby werd derde, Merel Smulders en Manon Veenstra finishten als vijfde en achtste - Judy Baauw ging er in de kwartfinales uit.

Mannen onder 23
Jason Noordam zat er bij de start al niet lekker bij en kon dat niet meer inhalen: achtste, terwijl Ynze Oegema en Boris Brekelmans in de eerdere ronden al werden uitgeschakeld. Wereldkampioen Leo Garoyan uit Frankrijk pakte overtuigend de winst, voor de Ecuadoriaan Cristhian Castro en Garoyan's landgenoot Hugo Marszalek.

Vrouwen onder 23
Geen Nederlandse deelname, maar wel een leuke finale, hoewel het thuispubliek daar wellicht anders over dacht: vier van de acht finalistes kwamen uit Colombia, maar zij werden vijfde tot en met achtste. De Letse Veronika Sturiska pakte de overwinning, voor de Amerikaanse McKenzie Gayheart en de Britse Emily Hutt.

De finales vanaf 1:10 uur