Bautista domineert World Superbikes-race Barcelona, Van der Mark finisht niet

Het World Superbikes-kampioenschap is weer in volle gang en op het circuit van Barcelona werd zaterdag de eerste van drie races van het weekeinde afgewerkt. Dat leverde een prima race over twintig ronden op, hoewel het wat de winst betreft snel gedaan was.

Iker Lecuona stond met zijn Honda voor het eerst op poleposition, naast de Kawasaki's van Alex Lowes en Jonathan Rea en met Andrea Locatelli, Alvaro Bautista en Garrett Gerloff op de tweede rij - Michael van der Mark vertrok vanaf de negentiende positie.

Bautista had een topstart en pakte de leiding, voor Toprak Razgatlioglu, Michael Ruben Rinaldi, Lowes, Lecuona, Axel Bassani, Rea, Gerloff, Andrea Locatelli en Scott Redding. Bautista en Razgatlioglu sloegen in de eerste ronden een mooi gaatje, Lecuona en Lowes knokten om de derde plek.

Razgatlioglu kreeg het moeilijk en werd bijgehaald door de op gang gekomen Rea, die plek twee in handen pakte. Gerloff reed zich ondertussen langs Lowes en Lecuona naar de vierde plek, terwijl Bautista aan de horizon verdwenen was en Van der Mark er net als BMW-teamgenoot Redding uit lag.

Gerloff nam de derde plek van Razgatlioglu over en ook Rinaldi ging voorbij de Turk. Bautista reed ondertussen onbedreigd naar de overwinning, zijn negende van het jaar, voor Rea en Gerloff.