Eeuwige bad guy, acteur Henry Silva, 95, overleden

De Amerikaanse acteur Henry Silva is overleden. Wie? Deze bad guy die in vele films in de jaren 70-80 heeft gespeeld.

Volgens zijn zoon stierf hij vorige week woensdag op 95-jarige leeftijd in een bejaardentehuis in Californië. Sinds de jaren vijftig speelde de acteur in meer dan 100 films, voornamelijk als ondersteunende schurk. Met de "Ratpack"-sterren rond Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Dean Martin, schoot hij in 1960 de komedie "Frankie and his cronies" en de western "The Victorious Three". Silva heeft ook gewerkt met acteurs als Sean Connery, Mario Adorf en Hardy Krüger.

Verder was hij bekend van toppers zoals Oceans 11 uit 1960 (de echte, niet de remake) en The Manchurian Candidate uit 1962 (de echte, niet de remake)

Silva werd geboren in Brooklyn, New York City, op 23 september 1926. Hij was de zoon van Jesus Silva en Angelina Martinez en was van Siciliaanse en Spaanse afkomst.  Zijn vader verliet het gezin toen hij jong was en hij groeide op in het Spanish Harlem met zijn moeder. Hij stopte met school toen hij 13 jaar oud was om toneellessen te volgen en voor zichzelf te zorgen als afwasser en ober in een Manhattan. In 1955 voelde Silva zich klaar om auditie te doen voor de Actors Studio. Hij werd aangenomen.