Bastianini wint heerlijke GP van Aragon, comeback Marquez wordt grote flop

De Grand Prix van Aragon in de MotoGP heeft zondagmiddag een heerlijke race opgeleverd. Tot in de allerlaatste ronde werd geknokt om de overwinning, terwijl Marc Marquez na maandenlang blessureleed wederom een comeback maakte.

De fabrieksmannen van Ducati stonden voorop: Francesco Bagnaia op poleposition, Jack Miller ernaast en met Enea Bastianini stond ook een Ducati op plek drie. Aleix Espargaro voerde op de Aprilia rij twee aan, voor Johann Zarco (Ducati), Fabio Quartararo (Yamaha), Marco Bezzecchi (Ducati), Jorge Martin (Ducati) en Alex Rins (Suzuki).

Bagnaia en Miller kenden een uitstekende start, maar het was vooral Brad Binder die vanuit het middenveld geweldig vertrok en op de KTM de tweede plek pakte. Daar iets achter ging WK-leider Quartararo zeer vervelend ondereind, een paar bochten later gebeurde bijna hetzelfde met Takaaki Nakagami en de teruggekeerde Marc Marquez - die bij beide valpartijen geen lekkere rol speelde - moest met rook uit zijn Honda de pitbox in.

Nadat men wat tot bedaren was gekomen ging Bastianini weer langs Binder en was de top-3 in ere hersteld. Miller kreeg het vervolgens lastig: Bastianini ging er voorbij en ook Binder én Espargaro namen hem te grazen. Bastianini was weer eens geweldig op dreef en vlamde langs Bagnaia, maar na een foutje reed hij weer op plek twee, met Binder in zijn nek.

Bastianini wist Binder weer los te rijden en sloot beetje bij beetje terug aan bij Bagnaia, waar hij met dik twee ronden te gaan bijna de aanval op kon openen. Die kwam er in de laatste ronde en mét succes: Bastianini ging naar de leiding en hield vol, zijn vierde zege van het jaar was een feit. Bagnaia werd tweede en staat in het WK dicht achter Quartararo, net als de op plek drie gefinishte Espargaro.