Spaans 1-2-3'tje in Moto2-race Aragon

De Grand Prix van Aragon in de Moto2 heeft zondag een geheel Spaans podium opgeleverd, uiteraard tot vreugde van het weer ruimschoots aanwezige publiek.

Kampioenschapsleider Augusto Fernandez vertrok vanaf poleposition, Albert Arenas en Jake Dixon stonden ernaast, voor Alonso Lopez, Aron Canet, Pedro Acosta, Tony Arbolino en titelkandidaat Ai Ogura op plek acht - Bo Bendsneyder vertrok van plek zestien, Zonta van den Goorbergh stond op de 23e startplek.

Fernandez behield bij de start de leiding, voor Dixon, Arenas, Canet en Acosta - Lopez kende een goede start, maar schoof al snel hard onderuit. Niet veel later stond ook Arenas in het grind, terwijl Fernandez een gaatje sloeg naar Dixon, Acosta en Canet. Dixon moest dat groepje snel laten gaan, Arbolino nam zijn plek in.

In no-time was Fernandez zijn voorsprong weer kwijt en richting de helft van de race sloten Acosta en Canet aan. Acosta ging er vervolgens vandoor en reed weg, terwijl Fernandez Canet langszij zag komen. Acosta hield vol en pakte de winst, Canet en Fernandez completeerden het podium, voor Ogura en Arbolino. Bendsneyder finishte op plek vijftien met een punt, Van den Goorbergh ging al vroeg onderuit.