Uitslag RKC Waalwijk - SC Cambuur Leeuwarden

In een tumultueuze wedstrijd heeft RKC met 5-1 gewonnen tegen SC Cambuur Leeuwarden, dat met negen man nog lang stand hield.

Al na acht minuten moesten de bezoekers met tien man verder toen Hoedemakers rood kreeg. Desondanks kwam het even later op voorsprong via Jacobs. RKC kwam op gelijke hoogte nadat Kramer een penalty raak schoot. En nadat eerder Cambuur-trainer De Jong rood kreeg moesten de Friezen zelfs met negen man verder nadat vlak voor rust ook Bangura kon vertrekken.

In de tweede helft was het logischerwijs eenrichtingsverkeer maar Cambuur hield lang stand. Door een ongelukkige eigen goal van Tol kwam de thuisploeg op voorsprong en was het verzet gebroken. Het liep vervolgens via Bakkali, Bel Hassani en nogmaals Kramer uit naar een 5-1 zege.