Uitslag Sparta - FC Groningen

Sparta Rotterdam heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van FC Groningen op Het Kasteel. De thuisploeg keek na een uur spelen tegen een achterstand aan, maar in de slotfase pakte de Rotterdammers alsnog de zege dankzij een dubieuze strafschop.

In de eerste helft was Sparta de betere en leek ook op 1-0 te komen via Adil Auassar, maar na het bekijken van de beelden werd het doelpunt afgekeurd door Auassar net buitenspel stond. Ook in de tweede helft had de thuisploeg het overwicht zonder echt grote kansen. Na een kwartier kwam FC Groningen tegen de verhoudingen op voorsprong. Ricardo Pepi kopte de 0-1 binnen.

Lang kon FC Groningen niet genieten van de voorsprong, want binnen tien minuten was het alweer gelijk. Sven Mijnans kopte raak vanuit een penalty en in de slotfase van de wedstrijd zou de thuisploeg de overwinning pakken. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf in de laatste minuten van de wedstrijd een penalty, de VAR liet de scheidsrechter nog even naar de beelden te kijken, maar Makkelie bleef bij zijn beslissing waarna Vito van Crooij vanaf elf meter raak schoot.

Dat betekende de drie punten voor Sparta en stijgt naar de voorlopige zesde plaats in de competitie, terwijl FC Groningen op een elfde plaats staat.

Sparta Rotterdam

2 - 1

FC Groningen

 73' Mijnans
 90' v.Crooij(pen)
   62' Pepi
 
 Gele kaart: , Balker,Sverko, Verrips, (FC Groningen)
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 9.657
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Schoonderwaldt
Sambo
Vriends
Auassar
Pinto
v.Crooij (Eerdhuijzen/90 3)
Kitolano
Mijnans (Verschueren/90)
De Guzman (v.Mullem/ 76)
Saito (Namli/76)
Lauritsen (Engels/ 90)
  Verrips
Te Wierik
Balker
Sverko
v.Gelderen (Lundqvist/90 1)
Pelupessy
Duarte
Määttä (Kasanwirjo/ 73)
Suslov
Pepi (Krüger/65)
Abraham