Lichaam Sumanta Bansi geÔdentificeerd

De stoffelijke resten die dinsdag werden gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn zijn door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) geïdentificeerd. Het onderzoek bevestigt dat het inderdaad gaat om Sumanta Bansi.

De 22-jarige Sumanta verdween in februari 2018 uit haar woonplaats in Hoorn. Ze had een geheime relatie met Manodj en bleek in het jaar van haar verdwijning voor de tweede keer zwanger van hem. Het jaar daarvoor had ze onder druk van de familie B. abortus laten plegen. Deze keer wilde ze het kindje koste wat kost houden. De politie ging uit van een misdrijf en wees Manodj en zijn vader Dwarka B. aan als verdachten, zo meldt AT5

De afgelopen jaren heeft de politie op verschillende plekken gezocht naar het lichaam van Sumanta, maar telkens werd er niets gevonden. Haar lichaam werd dinsdag gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn, de plek die Manodj eerder die dag heeft aangewezen.

De 42-jarige Manodj B. uit Hoorn werd in juli 2022 veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het doden van Sumanta en het wegmaken van haar lichaam. Dinsdag werden na een verklaring van de verdachte stoffelijke resten gevonden op de aangewezen locatie in Hoorn. 

Politie en OM doen verder onderzoek in deze zaak. In belang van het onderzoek worden er op dit moment geen nadere mededelingen gedaan.