Pogacar verslaat Van Aert in GP de Montrťal

Tadej Pogacar heeft de GP de Montréal op zijn naam geschreven. De Sloveen was in een sprint met vijf te snel voor Wout van Aert. Andrea Bagioli sprintte naar de derde plaats.

Voor de meesten is de GP de Montréal de laatste voorbereidingskoers voor het WK en we kregen een prachtige koers te zien in Canada. Na de start kregen we een kopgroep van zes, waarna Jumbo-Visma in eerste instantie de achtervolging inzette op de kopgroep. Halverwege de wedstrijd kwam daar ook UAE team Emirates erbij en vooral op de beklimmingen trok de ploeg stevig door.

De voorsprong van de kopgroep ging hard achteruit en zou dan ook worden teruggepakt. In de laatste plaatselijke ronde op de langere klim was het Daniel Felipe Martínez die als eerste door trok en naar Simone Velasco en Frederik Wandahl reed, die even daarvoor waren weggereden. Daarna versnelde Tadej Pogacar en kreeg Wout van Aert en Andrea Bagioli met zich mee. Later zouden ook Adam Yates en David Gaudu aansluiten en die vijf zouden strijden voor de winst.

Yates probeerde het halverwege de ronde nog wel, maar kreeg niemand eraf en gingen we sprinten met vijf en Gaudu ging als eerste aan. Pogacar sprintte naar de Fransman toe met Van Aert in zijn wiel. De Sloveen ging makkelijk voorbij Gaudu en hield Van Aert makkelijker achter zich. De Belg moest nog zijn best doen om tweede te worden, want Bagioli kwam nog sterk opzetten. Yates werd vierde, voor Gaudu.