Swiatek wint US Open op overtuigende wijze

Tennisster Iga Swiatek heeft voor de eerste keer in haar carrière de titel gepakt op de US Open. De Poolse nummer één van de wereld, die dit jaar en twee jaar geleden de Roland Garros-titel pakte, was in New York in de finale te sterk voor Ons Jabeur.

De als vijfde geplaatste Jabeur leverde haar eerste servicegame van de finale gelijk al in, maar de Tunesische kon even later op gelijke hoogte komen. Ze werd echter nog eens twee keer gebroken en daarmee was set één weg, waarna het in de tweede set heen en weer ging.

Swiatek brak Jabeur, maar de Tunesische sloeg terug, en dat herhaalde zich gelijk daarna nog eens. Op 6-5 liet Swiatek een eerste matchpoint liggen, maar in de tiebreak wist ze het vervolgens toch af te maken: 6-2, 7-6 (5).

Ondertussen werd de titel in het gemengd dubbelspel gewonnen door een Australisch duo. Storm Sanders en John Peers, als vierde geplaatst, waren met 4-6, 6-4 [10-7] te sterk voor het Belgisch-Franse duo Kirsten Flipkens/Édoard Roger-Vasselin. Het was Sanders' eerste Grand Slam-titel, Peers won in 2017 de Australian Open al eens in het mannendubbelspel.