Uitslag FC Volendam - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft vrijdag de eerste punten van het seizoen binnengehaald. In de uitwedstrijd bij FC Volendam won de ploeg uit Deventer met 2-3 dankzij twee doelpunten van Bas Kuipers.

Go Ahead Eagles had de eerste vijf wedstrijden van de competitie verloren en kreeg tegen Volendam een kans om die slechte reeks te doorbreken. Halverwege de eerste helft kwam Go Ahead Eagles op voorspong via Bobby Adekanye. Lang kon de ploeg van René Hake niet genieten van de voorsprong, want niet snel daarna maakte Carel Eiting met een prachtig schot de gelijkmaker. binnen.

Na de rust was Volendam de betere ploeg en creëerde ook enkele kansen, maar wisten de doelman van Go Ahead Eagles niet te passeren, waarna een kwartier voor tijd Bas Kuipers de 1-2 maakte. Even later zorgde de verdediger ook voor de beslissing. Kuipers maakte zijn tweede van de avond met een halve omhaal en besliste de wedstrijd, al maakte Robert Mühren voor Volendam nog wel de 2-3, maar bleef het ook bij.