Canada: tweede verdachte massale geweldsgolf overleden na aanhouding

De overgebleven verdachte van een reeks steekpartijen in Canada is dood. De man overleed kort nadat hij door agenten was aangehouden in het ziekenhuis.

Myles Sanderson werd sinds zondag gezocht in verband met de aanvallen op dertien verschillende locaties in de provincie Saskatchewan. Daarbij werden tien mensen gedood en raakten er achttien mensen gewond. Sanderson zou de aanvallen samen met zijn dood aangetroffen broer hebben gepleegd.

De politie kwam Sanderson na tips gisteren op het spoor. Hij kon worden aangehouden in de buurt van de plaats Rosthern, zo'n 100 kilometer ten zuidwesten van de plek waar de steekpartijen plaatsvonden. Een bron liet aan persbureau AP weten dat de  gestolen auto waarin hij zat werd geramd door de politie, waarna hij zich overgaf. Mogelijk was de verdachte al gewond voordat agenten hem konden aanhouden.

Al is de klopjacht op de daders van een van de dodelijkste aanslagen in Canada nu voorbij, er blijven nog veel vragen over. Behalve dat er duidelijkheid moet komen hoe de beide broers om het leven zijn gekomen en wat het motief was voor deze uitbarsting van geweld, zal er ook worden gekeken hoe Myles Sanderson op vrije voeten kon komen ondanks zijn ellenlange strafblad.