Apple kondigt iPhone 14 Pro en Max aan

Apple kondigde naast de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus ook de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max aan. Deze versies zijn bedoeld voor de heavy gebruikers en de veranderingen ten opzichte van vorig jaar zijn groter dan ooit. 

Zij krijgen allebei een nieuw design, een 48MP camera, een always on display en nog veel meer. Het eerste wat opvalt is het scherm: de supergrote notch is namelijk verdwenen voor een klein eilandje. Daar gaat Apple straks dan ook notificaties overheen plaatsen, zodat de balk niet meer opvalt. Belt iemand je, dan zie je rondom de uitsparing een melding. Zet je een timer aan, dan zie je de tijd op deze plek aftellen. 

Ook krijgen ze allebei nieuwe camera’s. Waar het vroeger bleef steken op 12 Megapixels, is de groothoeklens nu 48 Megapixel geworden. Deze extra megapixels gebruikt de iPhone dan ook om er 4 Megapixels samen te persen tot 1 zodat de foto nog mooier wordt.  

Het scherm heeft nu een dynamixrefreshrate van 1 Hz tot 120 Hz. Hiermee kan de iPhone altijd notificaties weergeven, waardoor het scherm dus in feite nooit uitstaat. Het ververst alleen het beeld met 1 beeldje per seconden. Hierdoor zijn notificaties, tijd en datum en widgets altijd zichtbaar.  


Ook krijgen de twee telefoons de nieuwe A16 Bionic chip. Deze zijn tot 40% sneller dan hun voorgangers, energiezuiniger en nog beter voor games en videocontent. Beide iPhones zijn vanaf 9 september te bestellen en worden dan op 16 september geleverd.