Garcia en Jabeur naar halve finales US Open

Tennissters Ons Jabeur en Caroline Garcia staan op de US Open in New York bij de laatste vier. De als vijfde geplaatste Tunesische en de Franse nummer zeventien van de plaatsingslijst deden dat beiden nog nooit eerder, hoewel Jabeur op Wimbledon wel de finale haalde.

Jabeur speelde tegen Ajla Tomljanovic, die haar eerste halve finale op een Grand Slam-toernooi hoopte te bereiken. De Australische maakte in de eerste set een vroege break goed, maar leverde haar service gelijk opnieuw in, waarna ze dat in set twee ook deed. Dat kon ze goedmaken en dat herhaalde ze nog eens, waarna ze Jabeur zelf brak. De Tunesische sloeg dan weer terug en in de tiebreak maakte ze het af: 6-4, 7-6 (4).

Garcia had de als twaalfde geplaatste Amerikaanse Coco Gauff tegenover zich, maar die begon gelijk met het inleveren van haar eerste twee servicegames. Daarmee was set één al zo goed als voorbij en nadat Garcia het inderdaad afmaakte nam ze ook Gauff's service in game één van het tweede bedrijf over. Daarmee was de spanning er achteraf wel zo'n beetje uit: 6-3, 6-4.