Vuelta: Etappe 17 - Kan de gevallen Roglic nog iets?

De zestiende etappe van de Vuelta a España, we zullen het niet snel vergeten. Remco Evenepoel had binnen de laatste drie kilometer pech, dus verloor geen tijd, Primoz Roglic viel aan en pakte wat seconden, maar ging in de sprint zeer naar onderuit.

Vandaag etappe zeventien, met of zonder Roglic. Voor de eventuele strijd is het natuurlijk te hopen dat hij een klein beetje in orde is, maar de hoop dat hij vandaag tijd gaat winnen zal bij Jumbo-Visma wel vervlogen zijn. Het was een mooie kans geweest: een ruim 160 kilometer lange heuvelrit met een pittig einde.

Zoals we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier kunnen lezen, gaat de etappe van start in Aracena. Het gaat vervolgens constant op en af, zonder dat er bergpunten te verdienen zijn, tot we in de laatste tien kilometer zitten. Dan klimt men naar het Monasterio de Tentudia, een lastige klim in twee treden, met stukken rond de tien procent.

De etappe gaat even na één uur van start, de finish staat wederom gepland tussen kwart over vijf en kwart voor zes en ook nu schakelt Eurosport om half drie in - Sporza is er vijf kwartier later bij.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)