Pedersen wint chaotische rit in Vuelta waar Roglic hard valt en Evenepoel lek rijdt

Primoz Roglic is in de finale van de zestiende etappe van de Vuelta a España hard ten val gekomen. De Sloveen van Jumbo-Visma ging op drie kilometer in de aanval en sloeg ook een gat, maar in de sprint kwam hij hard ten val. De etappe werd gewonnen door Mads Pedersen. In het algemeen klassement blijft Remco Evenepoel leider, ondanks een lekke band in de finale van de etappe.

De zestiende etappe kende een zeer rustig verloop. In de etappe van bijna 190 kilometer reden twee Spanjaarden lange tijd vooruit, maar werden op dertien kilometer van de finish ingelopen, waarna een heuvelachtige en vooral hectische finale met veel bochten begon. Op het laatste heuveltje voor de finish trok Roglic ten aanval. De Sloveen sloeg direct een gat, terwijl klassementsleider Remco Evenepoel te maken kreeg met een lekke band in de laatste drie kilometer, waardoor Evenepoel dezelfde tijd zou krijgen als het grote peloton.

Roglic zag de kans om wat tijd te pakken op Evenepoel en trok met vier renners in zijn wiel hard door en leek een goede zaak te doen, tot de Sloveen in de laatste honderd meters hard ten val kwam. Mads Pedersen won vrij eenvoudig de sprint en pakte zijn tweede ritzege voor Pascal Ackermann en de Nederlander Danny van Poppel. Roglic kwam behoorlijk aangeslagen over de finish en het is nog maar de vraag of hij morgen zijn weg kan vervolgen.