Nadal sneuvelt op US Open

Tennisser Rafael Nadal is op de US Open uitgeschakeld in de achtste finales. De als tweede geplaatste Spanjaard bleek in New York niet opgewassen tegen de als 22e geplaatste Amerikaan Frances Tiafoe en kan een vijfde titel vergeten.

Op 3-3 in de eerste set wist Tiafoe, die nooit eerder de kwartfinales haalde in New York, een break te plaatsen. Dat maakte hij keurig af, waarna Nadal laat in de tweede set de stand gelijk wist te trekken. In set drie was het op 3-3 wederom raak voor Tiafoe en in de vierde set maakte hij een break ongedaan, gevolgd door drie breaks op rij en daarmee de winst: 6-4, 4-6, 6-4, 6-3.

Tiafoe speelt in de kwartfinales tegen de Rus Andrey Rublev. De nummer negen van de plaatsingslijst had het niet al te moeilijk met de twee plekken hoger gerangschikte Brit Cam Norrie, die hij met drie keer 6-4 huiswaarts stuurde.

De Spanjaard Carlos Alcaraz (3) bereikte net als vorig jaar ook de laatste acht. Hij speelde een partij tegen Marin Cilic uit Kroatië (15), waarin het continu op en neer ging. Alcaraz trok echter aan het langste eind en won met 6-4, 3-6, 6-4, 4-6, 6-3.

Alcaraz mag het opnemen tegen de Italiaan Jannik Sinner, als elfde geplaatst. Hij maakte een einde aan de Wit-Russische droom van Ilya Ivashka, hoewel de mondiale nummer 73 zeker geen modderfiguur sloeg: 6-1, 5-7, 6-2, 4-6, 6-3.