Geile Russen verraden hun lokatie aan Oekraïense hackers

De oorlog in Oekraïne wordt niet alleen uitgevochten op de slagvelden in de regio's Donbass en Kherson, maar ook op het internet. Russische soldaten in de bezette stad Melitopol zouden zijn gevallen voor vrouwelijke nepprofielen van Oekraïense hackers op het net. Met als resultaat: een Oekraïense artillerieaanval.

Volgens een bericht in de media heeft een groep Oekraïense hackers van Russische soldaten gevoelige informatie verkregen - met behulp van foto's van aantrekkelijke vrouwen. Zoals de "Financial Times" meldt, vielen de Moskouse strijders voor de nepprofielen van jonge vrouwen in sociale netwerken. Volgens het rapport konden IT-deskundigen zo een Russische basis in Zuid-Oekraïne lokaliseren.

Volgens het rapport, dat gebaseerd is op foto's, video's, loggegevens en verklaringen van verschillende hackers en Oekraïense regeringsfunctionarissen, heeft de hackersgroep "Hackyourmom" vorige maand een afgelegen Russische basis in de bezette stad Melitopol 'gecatfisht'. Met behulp van valse profielen op Facebook en andere platforms zouden de cyberexperts na te hebben 'geflirt' de Russische soldaten hebben verleid om foto's van zichzelf te te sturen.

"De Russen willen altijd neuken," zei het hoofd van de hackersgroep, Nikita Kynsh, tegen de krant. "Ze sturen [een] hoop shit naar meisjes om te bewijzen dat ze echte kerels zijn." Met behulp van de foto's die zij ontvingen, slaagden de hackers erin de locatie van de Russische basis vast te stellen. De verzamelde informatie werd ter beschikking gesteld van het Oekraïense leger, aldus Kynsh, die zegt vroeger voor de Oekraïense binnenlandse inlichtingendienst SBU te hebben gewerkt.

Een paar dagen later kwam de basis onder Oekraïens artillerievuur te liggen. Kynsh zei niet om welke basis het precies ging. Het portaal "Ukrainska Pravda" berichtte eind augustus echter over de vernietiging van een groot Russisch militair kamp in Melitopol door Oekraïense troepen.

In een interview met de Financial Times beweerde Knysh dat zijn team ook verantwoordelijk was voor andere cyberaanvallen. Russische televisiezenders zouden zodanig zijn gemanipuleerd om beelden van Oekraïense burgerslachtoffers te tonen. De groep zou er ook in geslaagd zijn databases van Russische militaire bedrijven binnen te dringen.

Knysh, een 30-jarige IT-professional uit Kharkiv, vertelde de FT dat toen de Russische invasie in februari van dit jaar begon, hij zijn hackingvaardigheden wilde gebruiken om zijn land te helpen. Hij rekruteerde andere hackers en richtte Hackyourmom op, die nu bestaat uit 30 hackers uit het hele land, vertelde hij de FT.