Vuelta: Etappe 16 - De slotweek gaat beginnen

We zijn er bijna, de eerste twee weken van de Vuelta a España zitten erop en dus is het vandaag, na de laatste rustdag, tijd om te beginnen aan de laatste groterondeweek van het jaar. Remco Evenepoel mag 1:34 minuten gaan verdedigen op Primoz Roglic, met Enric Mas op 2:01 minuten.

We beginnen vandaag in Sanlúcar de Barrameda, waar vandaag precies 500 jaar geleden de Victoria de haven binnen kwam varen, na de historische wereldreis van Fernão de Magalhães - die onderweg overleed - en diens bemanning. Vandaag begint hier een reis, maar wel iets minder lang: een kleine 190 kilometer.

In de voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, inclusief fraai stukje historie, zien we dat het onderweg allemaal niet zo zwaar is. Pas in de slotfase wordt het zo nu en dan pittig, waardoor het vermoedelijk niet een reguliere massasprint gaat worden, een kans voor de sprinters met redelijke klimbeentjes dus.

De heren renners staan rond kwart voor één paraat en zijn een kwartier later dan onderweg. Wederom staat de finish rond half zes gepland, plus of min een kwartier. Eurosport is er om half drie bij, Sporza tegen vier uur, prima op tijd.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)