Rojer dubbelt zich naar kwartfinales op US Open

Tennisser Jean-Julien Rojer heeft zich in het dubbelspel op de US Open geplaatst voor de kwartfinales. Samen met Marcelo Arevalo uit El Salvador is de Nederlander als derde geplaatst in New York en ook de derde wedstrijd leverde het duo de winst op.

Rojer en Arevalo namen het op tegen de Fransen Quentin Halys en Adrian Mannarino. De eerste set ging prima, in de tweede was het een stukje lastiger, maar in de tiebreak werd de wedstrijd alsnog beslist: 6-4, 7-6 (9).

Het Nederlands-Elsalvadoriaanse duo speelt in de kwartfinales tegen de als zesde geplaatste Kroaten Nikola Mektic en Mate Pavic. Die rekenden af met een andere Nederlander: Robin Haase en de Oostenrijker Philipp Oswald sneuvelden met 3-6, 4-6.

Wesley Koolhof kan de kwartfinales ook nog halen, samen met de Brit Neal Skupski kwam hij in actie in de achtste finales. Het als tweede geplaatste duo had het moeilijker dan gedacht met thuisduo Nathaniel Lammons/Jackson Withrow, maar won toch: 6-3, 6-7 (5), 6-4.

Samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk is Demi Schuurs in het vrouwendubbelspel als zesde geplaatst. Ze hadden het moeilijker dan gehoopt tegen Miyu Kato en Aldila Sutjiadi, maar waren het Japans-Indonesische duo met 5-7, 6-1, 7-6 (3) toch de baas.