Canada: duo laat spoor van steekpartijen achter, minstens 10 doden en 15 gewonden

Bij een serie steekpartijen in de Canadese provincie Saskatchewan zijn minstens tien doden en vijftien gewonden gevallen, zeiden de autoriteiten zondag.

De politie is op zoek naar twee mannelijke verdachten.

De steekpartijen vonden plaats op 13 verschillende locaties in de James Smith Cree Nation en in het dorp Weldon, ten noordoosten van Saskatoon, aldus de politie.

Vijftien mensen zijn naar ziekenhuizen vervoerd en nog meer mensen zijn zelf naar ziekenhuis kunnen gaan, aldus de politie.

De politie heeft laten weten dat sommige slachtoffers een gericht doelwit leken te zijn bij de aanvallen, terwijl anderen willekeurig gekozen zouden zijn.

De politie heeft een waarschuwing uitgegeven voor de provincie Saskatchewan, waar de steekpartijen plaatsvonden. Ook in de naastgelegen provincies Alberta en Manitoba worden mensen gevraagd uit te kijken naar de twee verdachten die op de vlucht zijn.

Het gebied waar de waarschuwing geldt, beslaat ongeveer dezelfde oppervlakte als de helft van Europa. 

De Royal Canadian Mounted Police identificeerde de verdachten als Damien Sanderson, 31, en Myles Sanderson, 30. Vermoedelijk rijden ze in een zwarte Nissan Rogue SUV, kentekennr. 119 MPI, maar hebben misschien van voertuig kunnen wisselen. "Ze worden als gewapend en gevaarlijk beschouwd", zei de politie.