Uitslag RKC - Excelsior

RKC heeft zondag hun eerste zege geboekt van dit seizoen. De Brabantse ploeg was in eigen huis met 5-2 te sterk voor Excelsior.

Excelsior kwam in Waalwijk twee keer op voorsprong. Eerst had invaller Julian Baas na een kwartier de Rotterdamse ploeg op voorsprong gezet, waarna Shawn Adewoye de gelijkmaker binnenkopte. Een paar minuten na de 1-1 zorgde Redouan El Yaakoubi voor een nieuwe voorsprong van Excelsior.

Na de rust kwam RKC beter voor de dag en maakte snel in de tweede helft gelijk via Pelle Clement. Na een uur spelen was Thierry Lutonda verantwoordelijk voor de mooiste goal van de wedstrijd. De Belg schoot de bal via de onderkant van de lat achter doelman Stijn van Gassel. Daarna bepaalden Vurnon Anita en Michiel Kramer de eindstand op 5-2.

Door de zege stijgt RKC naar de achtste plaats en heeft nu evenveel punten als Excelsior, die de eerste twee competitiewedstrijden wisten te winnen.