Foggia wint fraaie Moto3-race Misano

De Grand Prix van San Marino in de Moto3 heeft zondagochtend een uitstekende race opgeleverd. Op het circuit van Misano streden vooral vier mannen keihard om de overwinning, met de wereldtitel ook nog altijd als inzet.

Deniz Öncü, Daniel Holgado en Diogo Moreira vertrokken vanaf de eerste rij, gevolgd door Ryusei Yamanaka, Izan Guevara, Carlos Tatay, Dennis Foggia, John McPhee en Andrea Migno. In ronde één ging titelkandidaat Ayumu Sasaki in het achterveld onderuit, terwijl Öncü de leiding behield, voor Guevara, Moreira, Daniel Holgado en Foggia.

Migno schoof ook al snel onderuit op het circuit waar hij een paar kilometer vandaan woont, kort daarop gevolgd door een - wat het WK betreft - belangrijker valpartij: Garcia schoof onderuit, juist op een moment dat naaste concurrent Guevara die inmiddels de leiding in de race had gepakt.

Na een ronde of tien begon Foggia op gang te komen, in no-time reed hij naar de leiding en voerde hij een kopgroepje aan met ook nog Guevara, Holgado en Jaume Masia. Öncü en Tatsuki Suzuki kwamen daar met zes ronden te gaan bij aansluiten en dus begon zo een mooie strijd om de winst te ontstaan.

Drie ronden voor het einde waren Öncü en Suzuki weer afgehaakt, terwijl Foggia op moest gaan letten wat betreft de track limits. Toch wist hij een gaatje te slaan en reed hij naar een fraaie zege, terwijl de hevige strijd om plek twee achter hem werd gewonnen door Masia, voor Guevara en Öncü.