Uitslag Ajax - Cambuur

Ajax heeft ook de vijfde competitiewedstrijd gewonnen. In het thuisduel in de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 4-0 van Cambuur Leeuwarden onder meer door twee doelpunten van Steven Bergwijn.

Ajax kwam in de eerste deel van de eerste helft niet tot veel kansen en na een kwartier spelen had Cambuur de beste kans tot dan toe, maar die werd overgeschoten. Daarna was het vooral tegenhouden van Cambuur en in de 35ste minuut schoot Steven Bergwijn de Amsterdammers van dichtbij op voorsprong. Vijf minuten later verdubbelde Bergwijn met een afstandsschot de score.

In de tweede helft liep Ajax snel uit naar een 4-0 voorsprong. Eerst kreeg Devyne Rensch de bal gelukkig op zijn hak en later maakte invaller Mohammed Kudus na een goede aanval zijn eerste van het seizoen.

Door de overwinning op Cambuur blijft Ajax na vijf wedstrijden foutloos in de Eredivisie. Ook PSV is nog zonder puntenverlies, maar die spelen later op de avond hun vijfde competitiewedstrijd van het seizoen.