Uitslag AZ - NEC

AZ heeft voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen NEC kwamen de Alkmaarders niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

AZ en NEC waren aan het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar gedurende de wedstrijd werden de Alkmaarders steeds sterker en de thuisploeg kreeg ook kansen om de score te openen, maar steeds lag Jasper Cillessen in de weg.

Vroeg in de tweede helft kwam NEC op voorsprong nadat verdediger Iván Márquez knap raak kopte. Lang kon NEC niet genieten van de voorsprong want drie minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk via Jens Odgaard. AZ ging op zoek naar de overwinning en kreeg daar ook kansen voor, maar steeds was het Cillessen die redde.

Door het sterke optreden van Cillessen bleef het daardoor 1-1 en verspeelde AZ de eerste punten van het seizoen.

AZ

1 - 1

N.E.C. Nijmegen

57' Odgaard    54' Márquez

Gele kaart: D.de Wit, (AZ), Marques,Bruijn, (N.E.C. Nijmegen)

Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 14.495
Arbiter: Higler